27. jun 2024 11:17

Arsenal fest počinje večeras u Kragujevcu: Dogstar, Zdravko Čolić, Partibrejkers...

Izvor: TANJUG

podeli vest

Arsenal fest počinje večeras u Kragujevcu: Dogstar, Zdravko Čolić, Partibrejkers...

Foto: Tanjug

KRAGUJEVAC - Arsenal fest počinje večeras u Kragujevcu, gde će tokom tri dana nastupiti bend Dogstar, Zdravko Čolić, Partibrejkers, Bijelo dugme i brojni drugi, saopštili su organizatori.

Prve večeri na Glavnoj bini nastupaju Ejžn dab foundejšn

(Asian Dub Foundation) (20:00), Partibrejkers (21:40), američki sastav Dogstar, u kome bas svira glumac Kijanu Rivs (Keanu Reeves) (23:20) i na kraju Brkovi (01:00), saopštio je Arsenal.

Kako je najavljeno, na Garden stejdžu (Stage) večeras počev od 18:30 sviraju Vuk Vukajlović, Forever storm, Lipov loud, Tago Mago, Lufthansa, Keni nije mrtav, Jarboli, Grand Mes (Mess), Svemirko i Ničim izazvan.

Na Eksploziv didžej stejdžu (Explosive DJ) su 27. juna od 20:00 Marko Vajt (Marco White) B2B Goranče (Goranche), Tijamara, Nemaks (Nemax) i Petar Dundov.

U petak su na Arsenalu, između ostalih, Novel vag (Nouvelle Vague), Bijelo dugme i Ritam nereda, a završne večeri 29. juna Zdravko Čolić i simfonijski orkestar, Goblini, I plej (E-Play) i Letu štuke.

Arsenal fest je soapštio da se tokom tri večeri "uz rekordan broj izvođača u punom festivalskom kapacitetu, očekuju se rekordi i kad je poseta u pitanju", odnosno da su rasprodate pojedinačne karte za treće veče, kao i kompleti za sva tri dana.

U okviru pratećeg programa najavljeno je da će u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu do 1. jula biti otvorena izložba “Andy Warhol”, tokom Arsenala će strit (street) art umetnica Kraljica Vila - TKV crtati murale u festivalskom prostoru, a biće upriličena i izložba skulptora autora Arpada Slancika.