23. novembar 2023 14:39

Mjuzikl "Bolivud" iz Skoplja gostuje 5. decembra u Narodnom pozorištu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mjuzikl "Bolivud" iz Skoplja gostuje 5. decembra u Narodnom pozorištu

Foto: PROMO/Teatar Komedija Skoplje

BEOGRAD - Teatar Komedija iz Skoplja gostovaće 5. decembra (20:30) sa mjuziklom "Bolivud" na sceni "Raša Plaović“, najavilo je danas Narodno pozorišteu Beogradu.

U mjuziklu, po tekstu Maje Pelević, u režiji i koreografiji Nataše Poplavske, bolivudski producent kupuje malu fabriku kako bi otvorio studio, a lokalni glumci prave predstavu kako bi povećali šanse za uloge u bolivudskom spektaklu.

"Kroz bajkovitu utopiju o dolasku Bolivuda na našim prostorima, pokušali smo da ispričamo priču o svima nama i o tome za šta smo sve sposobni da bi imali bolju budućnost", navela je Poplavska.

Prema njenim rečima, dolazak Bolivuda postaje povod za priču "o krahu industrije, ksenofobiji, kriminalnoj privatizaciji, lažnom sjaju, a sve to prikazano je kroz pesmu i igru pod sloganom 'ako nemaju hleba dajte im kolače'".

"Hteli smo na komično-farsičan način da ukažemo na probleme u našim postkomunističkim društvima kroz pesmu i igru sa komentarima na situacije kroz koje prolaze naše zemlje u tranziciji, uspešno korespondirajući sa stvarnošću u kojoj živimo", dodala je rediteljka.

U podeli su Žaklina Stefkovska, Atanas Atanasov, Žaklina Petrovska Miljanovska, Žarko Dimoski, Eva Skenderovska, Mia Kantarđieva i Sergej Dimovski, dok je Ognjen Anastasovski radio muziku, a Emil Petrov scenografiju i video.