30. maj 2024 10:33

Staša Nikolić: U mjuziklu "Violinista na krovu" imam najlepši song

Izvor: TANJUG

podeli vest

Staša Nikolić: U mjuziklu "Violinista na krovu" imam najlepši song

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Staša Nikolić koja je govorila o svojoj ulozi u mjuziklu "Violinista na krovu" u Jevrejskom kulturnom centru.

Nikolić je rekla da je mjuzikl režirao Stefan Sabljić po originalnom tekstu i muzici, a u glavnoj ulozi je Nebojša Ljubišić, "koji briljira".

Prema njenim rečima, osveženje je prostor Jevrejskog kulturnog centra koji dugo nije bio aktivan.

U "Violinisti na krovu" Nikolić igra srednju ćerku Hodel, "koja ima najlepši song ikada 'Rastanak', gde moli oca da je pusti da ode sa svojim izabranikom".

"Ona teška srca dobija pritanak, kroz song ga izmoli i odlazi sa njim u Sibir", napomenula je Nikolić.

U Bitef teatru Nikolić igra u "Kavkaskom krugu kredom", koji je diplomska predstava u režiji profesorke Marije Milenković, a sa njom su osvojili Gran pri na Međunarodnom studentskom festivalu VGIK.

Nikolić je istakla da je "zaista veliki uspeh biti pobednik jednog takvog festivala gde učestvuju svi fakulteti u Rusiji".

"Trudimo se da predstavu održimo u životu. Igrali smo je u Narodnom pozorištu neko vreme, na scenu 'Vuka', a sada smo u Bitef teatru", napomenula je glumica.

Nikolić igra u horor filmu "Tarot", američkoj produkciji snimanoj u Srbiji, a Nikolić je istakla jako zanimljiv scenario.

"Snimali su u Beogradu i imali smo sreće da su za par uloga tražili lokalne glumce. Velika je sreća da glumci iz Srbije zaigraju u projektu Soni pikčers (Sony Pictures), jedne od vodećih svetskih produkcija", istakla je Nikolić.

Prema njenim rečima, nisu u pitanju velike uloge ali biti na setu i videti kako rade je neverovatno iskustvo.