9. januar 2024 17:05

Uhapšene još tri osobe zbog napada na maloletnike u Vukovaru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uhapšene još tri osobe zbog napada na maloletnike u Vukovaru

Foto: Shutterstock.com/CC7, ilustracija

ZAGREB - Vukovarsko-sremska policija uhapsila je danas još tri muškarca koji se sumnjiče da su učestvovali u napadu na grupu maloletnika u Vukovaru na pravoslavni Badnji dan, za šta je Krivičnim zakonom predviđena kazna do tri godine zatvora.

Najpre je, kako je ranije potvrđeno, identifikovan jedan izgrednik, a sada su privedena još trojica.

“Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske su intenzivnim radom locirali i priveli u Policijsku stanicu Vukovar tri muške osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem. Policija nad njima sprovodi kriminalističko istraživanje i nastavlja s daljim radom na utvrđivanju svih učesnika ovog događaja”, navodi se u policijskom saopštenju.

Policija sumnja, navodi se, da je u napadu učestvovalo još nasilnika. Za sada se sumnja da je reč o pripadnicima navijačke grupe Bed Blu bojsa koji su na maloletnike nasrnuli jer su čuli da govore na ekavici. Zato su pomislili da se radi o navačima Partizana ili Zvezde.

Napad se dogodio 6. januara oko 22.25 sati u Ulici Josipa Jurja Štrosmajera, nekoliko teško povređenih maloletnika je završilo je u bolnici. Napadači se za sada terete za učešće u tuči za šta je propisana kazna do tri godine zatvora, preneli su hrvatski mediji.