6. april 2024 15:04

Direktor UKC Republike Srpske: Spreman sam da odem u Englesku da pregledam Radovana Karadžića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor UKC Republike Srpske: Spreman sam da odem u Englesku da pregledam Radovana Karadžića

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BANJALUKA - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas da je spreman da ode u Englesku da pregleda nekadašnjeg predsednika Srpske Radovana Karadžića čije je zdravstveno stanje pogoršano.

Đajić je istakao da je na to spreman čak i o ličnom trošku, i da tim lekara UKC može da otputuje čim dobije potrebna odobrenja.

Kako piše Srna, nekadašnji predsednik RS nalazi se u engleskom zatvoru "Vajt", a njegova ćerka Sonja Karadžić Jovičević sinoć je rekla da je primio terapiju i da je malo bolje.

Prethodno je izjavila da on on trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lekove, niti ima lekarsku pomoć, dodajući da to smatra pokušajem ubistva.

Karadžić se nalazi u engleskom zatvoru "Vajt", zbog, kako se navodi u presudi Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Đajić je u februaru ove godine predvodio tim lekara iz Banjaluke koji je pregledao Ratka Mladića u Hagu, pa su detaljno pregledali i medicinsku dokumentaciju.