20. jun 2024 18:45

Ministri Srbije i RS Đorđe Milićević i Zlatan Klokić s decom u Prnjavoru gledali Srbiju na Evropskom prvenstvu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministri Srbije i RS Đorđe Milićević i Zlatan Klokić  s decom u Prnjavoru gledali Srbiju na Evropskom prvenstvu

Foto: TANJUG/DUŠAN VELJOVIĆ

PRNJAVOR - Ministri u Vladama Republike Srbije i Republike Srpske, Đorđe Milićević i Zlatan Klokić, danas su, zajedno sa mališanima iz fudbalskih klubova "Crvena Zvezda" iz Beograd i FK "Ljubić" iz Prnjavora, u prepunom Domu Kulture u Prnjavoru gledali prenos utakmice Evropskog prvenstva (EP) u fudbalu Srbija – Slovenija.

Ministri su nakon toga glodali i revijalni meč omladinaca "Crvene Zvezde“ i "Ljubića", kako bi u duhu nedavno usvojene Deklaracije na Svesrpskom saboru povezali mlade iz Srbije i Republike Srpske i dodatno negovali duh jedinstva i patriotizma, saopštio je kabinet srpskog ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.

"Važno je da naša deca iz Srbije upoznaju Srpsku, kao i da se deca iz Srpske druže sa vršnjacima iz Srbije", naveo je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević.

Naglasio je treba graditi prijateljstva koja će trajati i koja će tek jačati.

"Najvažnija poruka danas iz Prnjavora je da sva naša deca, gde god živela, imaju jedan zajednički imenitelj, a to je Srbija, pa verujem da će mnogi mališani koji su danas ovde jednog dana igrati i za srpsku reprezentaciju. Jedinstveni gde god bili – istakao je ministar Milićević.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić istakao je da građani Republike Srpske sa velikim žarom prate sva sportska takmičenja na kojima učestvuje Srbija, kao i da su brojni reprezentativci Srbije u različitim sportovima upravo poreklom iz Republike Srpske.