30. jul 2024 15:00

Kabinet Spajića demantuje Jakova Milatovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kabinet Spajića demantuje Jakova Milatovića

Foto: Media Biro/video

PODGORICA  - Kabinet crnogorskog premijera Milojka Spajića demantovao je danas predsednika države Jakova Milatovića u vezi održavanja sednice Saveta za odbranu i bezbednost i apeluje da, kako navode, prilikom javnih saopštenja "prestane sa targetiranjem i prebacivanjem odgovornosti", uz najiskreniju molbu da se ovakve teme "ne zloupotrebljavaju u političke svrhe, ili u cilju ličnih razmirica".

Iz Spajićevog kabineta ja saopšteno da su netačni i tendenciozni navodi Kancelarije za odnose sa javnošću predsednika Crne Gore, da je "proteklih meseci u više navrata od Kabineta premijera tražio predlog datuma za održavanje sednice Saveta, imajući u vidu brojne važne teme o kojima treba da se raspravlja".

"Ponavljamo ono što smo već ranije saopštili na upite drugih medija - da je u maju mesecu 2024. godine bio dogovoren termin za održavanje sednice Saveta za odbranu i bezbednost, koja je potom otkazana od strane Predsednika Crne Gore, bez navođenja razloga. Postojao je još jedan pokušaj predlaganja termina krajem juna, ali kako se termin poklapao sa gustim rasporedom već dogovorenih domaćih I međunarodnih obaveza predsednika Vlade Crne Gore, u usmenoj komunikaciji sekretaru Saveta za odbranu i bezbednost je saopšteno da će predsednik Vlade, nakon 16. jula, biti dostupan za dogovor oko termina", naveli su iz kancelarije Spajća.

Nažalost, kako su kazali, uprkos jasno izraženoj spremnosti, tvrde da do danas nisu primili nikakvu povratnu informaciju, niti konkretan predlog termina od Kabineta predsednika države.

"Apelujemo na Kancelariju za odnose s javnošću predsednika Crne Gore da prilikom javnih saopštenja prestane sa targetiranjem i prebacivanjem odgovornosti i najiskrenije molimo da se ovakve teme ne zloupotrebljavaju u političke svrhe, ili u cilju ličnih razmirica. Svi akteri treba na odgovoran način da pristupe Ustavom i zakonima definisanim nadležnostima. Uzimajući u obzir značaj i brojnost tema koje čekaju, apelujemo na predsednika Crne Gore da predloži termin, kako bi sednica Saveta održala u što skorijem roku", zaključili su iz Kabineta premijera u saopštenju dostavljenom medijima.