7. avgust 2024 17:26

Milanović: Ustaštvo ne sme imati mesta u današnjoj Hrvatskoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milanović: Ustaštvo ne sme imati mesta u današnjoj Hrvatskoj

Foto: HINA/ADMIR BULJUBAŠIĆ

ZAGREB  - Hrvatski predsednik Zoran Milanović oštro je danas kritikovao Vladu premijera Andreja Plenkovića, zbog ustaškog pozdrava, obeležja i ustaških pesama uoči i na koncertu Marka Perkovića Tompsona u Imotskom, uz poruku da ustaštvo ne sme imati mesta u današnjoj demokratskoj Hrvatskoj, te da ne smeju proći bez sankcija i reakcija državnih institucija.

"Ustaški pozdravi, obeležja i pesme koje nedvosmisleno slave režim tzv. NDH-a što se sinoć na žalost moglo videti i čuti u Imotskom, pre i tokom jednog koncerta - nemaju i ne smeju imati mesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj! I ne smeju dobiti pravo javnosti bez sankcija, pogotovo ne smeju ostati bez reakcije državnih institucija koje su zadužene za javni red i mir, za poštovanje zakona", napisao je Milanović na Fejsbuku.

On je naveo da je "zahvaljujcuhi Vladi Andreja Plenkovića, ustaški pozdrav dobio dvostruke konotacije, a zapravo su tako otvorena vrata svima onima koji žele zloupotrebiti uspomenu na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata".

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa