25. januar 2023 14:20

Holokaust je večna rana i strašan podsetnik na iskonsko zlo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Holokaust je večna rana i strašan podsetnik na iskonsko zlo

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je Holokaust i stradanje Jevreja u Drugom svetskom ratu večna rana i strašan podsetnik na iskonsko zlo koje je želelo da izbriše jedan narod.

"Zato je važno da negujemo kulturu sećanja i da kao srpski narod damo doprinos u obelezzavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta", napisao je Dodik na Instagramu.

Istakao je da su i ove godine u organizaciji Jevrejske opštine Banjaluka planirane brojne aktivnosti, a sutra će u sali Jevrejskog kulturnog centra biti održano memorijalno veče, gde će biti pročitana imena banjalučkih Jevreja stradalih u Holokaustu.

"Na zgradi Palate Republike biće upriličena video-projekcija od 18 do 20 časova kojom se svi pridružujemo kampanji #WeRemember, gde ćemo i na ovaj način odati počast stradalim žrtvama", naveo je Dodik.

Na tamnoj pozadini biće prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu.

"Pozivam sve građane Republike Srpske da se pridruže ovogodišnjoj kampanji #WeRemember kako bismo zajedno poručili da nijedan čovek i nijedna žrtva nikada neće biti zaboravljeni", rekao je Dodik.