16. maj 2023 21:22

Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer priredio svečani doček za Mila Đukanovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer priredio svečani doček za Mila Đukanovića

Foto: TANJUG/Služba za informisanje Predsednika Crne Gore

BERLIN - Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer priredio je danas svečani doček za predsednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon čega su imali tet-a-tet sastanak i razgovor u prisustvu delegacija, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsednika Crne Gore.

Štajnmajer je rekao da je počastvovan što je odlazeći predsednik Đukanović izabrao posetu Nemačkoj kao poslednju međunarodnu destinaciju na kraju predsedničkog mandata.

Uz podsećanje da se poznaju četvrt veka, Štajnmajer je čestitao Đukanoviću na, kako je kazao, fenomenalnoj političkoj karijeri, za koju teško da ima primera u svetu.

Štajnmajer je odao Đukanoviću i priznanje za posvećeno zalaganje za pridruživanje Crne Gore EU i uvođenje zemlje u NATO.

Đukanović je rekao da njegov izbor nije slučajan, već da je poseta Berlinu izraz zahvalnosti za iskreno prijateljstvo i podršku koju je Crna Gora zajedno sa zemljama Zapadnog Balkana imala od Nemačke u ostvarivanju evropskih aspiracija.

"Sačuvani mir, obnovljena nezavisnost i okretanje zemlje ka prozapadnom okruženju i evropskom sistemu vrednosti, članstvo u NATO i dolazak u predvorje EU - vredne su tekovine koje su bile lakše ostvarive uz podršku Berlina", poručio je Đukanović.