9. jul 2023 11:00

Ukaz predsednika Republike Srpske objavljen u Službenom glasniku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ukaz predsednika Republike Srpske objavljen u Službenom glasniku

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BANJALUKA - Ukaz predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Srpske i Zakona o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske, objavljeni su danas u Službenom glasniku Srpske, prenosi Srna.

Prethodno je vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić potvrdio da je potpisao odluke o objavljivanju ukaza predsednika Republike Srpske o proglašenju tih zakona.

Reč je o Zakonu o izmeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, kojim se ukida obaveza objavljivanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku Srpske, i o Zakonu o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Srpskoj koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o Ustavnom sudu BiH, navodi Srna.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao je 7. jula izmene i dopune tih zakona.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje, poništio te zakone 1. jula.