26. januar 2024 17:14

Cvijanović: Da prosvetiteljska misija Svetog Save učenicima bude inspiracija i vodilja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Cvijanović: Da prosvetiteljska misija Svetog Save učenicima bude inspiracija i vodilja

Foto: TANJUG/SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, povodom školske slave - Svetog Save, uputila je čestitku učenicima, prosvetnim radnicima i svim zaposlenima u obrazovanju, uz želje da ovaj praznik bude podstrek i motivacija mladima.

"Povodom školske slave posvećene Svetom Savi¸ učenicima, prosvetnim radnicima, kao i svim zaposlenima u prosveti, upućujem najsrdačnije čestitke, sa željom da ovaj praznik bude podstrek i motivacija za učenje i sticanje novih znanja i veština", navela je Cvijanović.

Ona je podsetila da obeležavanje Savindana negujemo uspomenu na prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, čuvamo najviše duhovne vrednosti, srpsku kulturu i jezik, te ukazujemo da je ulaganje u obrazovanje, kulturu i duhovnost najznačajniji razvojni resurs i najmoćniji pokretač društva.

"Uz želju da život i prosvetiteljska misija Svetog Save učenicima budu inspiracija i vodilja, a prosvetnim radnicima, čija je uloga u obrazovanju i vaspitanju od neprocenjivog značaja, podstrek za dalji rad i usavršavanje, još jednom vam čestitam školsku slavu i srdačno vas pozdravljam", navela je Cvijanović u čestitki.