28. maj 2024 17:05

Branko Krvavac tvrdi da Milan Knežević iznosi neistine o Spajićevom obećanju o rezoluciji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Branko Krvavac tvrdi da Milan Knežević iznosi neistine o Spajićevom obećanju o rezoluciji

Foto: shutterstock.com/Mehaniq, ilustracija

PODGORICA  - Šef Kabineta predsednika Vlade Crne Gore Branko Krvavac tvrdi da su netačni navodi poslanika Milana Kneževića da je premijer Milojko Spajić njemu i predsedniku parlamenta Andriji Mandiću obećao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici.

U saopštenju dostavljenom medijima, Krvavac je pozvao nosioce javnih funkcija da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima.

“Povodom navoda poslanika u parlamentu Crne Gore Milana Kneževića, a koje se odnose na 'obećanja premijera Spajića o uzdržanosti Crne Gore prilikom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici' - u cilju objektivnog i celishodnog informisanja, obaveštavam javnost da navedeno ne odgovara istini”, saopštio je Krvavac.

On je ponovio ono što se, kako je rekao, u regionalnim medijima retko može pronaći: Crna Gora je jedina zemlja koja je od predlagača tražila, i u tome uspela, da u Rezoluciji ostane jasno i nedvosmisleno zapisano da Srbi nisu niti mogu biti genocidan narod.

“I dok je to za neke na nivou političke krilatice, za Crnu Goru predstavlja pitanje pomirenja među svim narodima u regionu”, naveo je Krvavac.

Vlada Crne Gore, naveo je, ostaje dosledna u sprovođenju politike mira i stabilnosti među svim državama na Zapadnom Balkanu kako bi u konačnom mogli zajednički raditi na evropskoj perspektivi i boljem standardu koji svi naši građani zaslužuju.

“Na kraju, uz puno razumevanje političkih ambicija i pretenzija, apelujem na nosioce javnih funkcija (bar one u Crnoj Gori) da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima”, naveo je Krvavac.

Knežević je o obećanju Spajića da će Crna Gora u GS UN biti uzdržana u pogledu rezolucije o Srebrenici govorio sinoć gostujući na beogradskoj Hepi tv., a danas je to ponovio na Instagramu.

Reagujući na tu Kneževićevu izjavu, Spajić je sinoć na platformi Iks upitao lidera DNP: Ko ti to baje?

Knežević je današnjom objavom na Instagramu pozvao Spajića na poligraf u Visbaden da provere ko od njih dvojice govori istinu. U toj objavi Knežević tvrdi da je Spajić obećanje o uzdržanosti o rezuluciji o Srebrenici dao u prisustvu njega, Mandić i Krvavca.