1. jul 2024 13:29

Knežević: Crna Gora se ne miri sa revizijom prošlosti i nikada neće biti antisrpska država

Izvor: TANJUG

podeli vest

Knežević: Crna Gora se ne miri sa revizijom prošlosti i nikada neće biti antisrpska država

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Crna Gora nikada neće biti antisrpska država, poručio je danas predsednik DNP Milan Knežević i istakao da ne razume zašto Hrvatska agresivno reaguje na usvojenu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu.

Usvajanje ove rezolucije u crnogorskoj Skupštini šalje jasan odgovor parlamentarne većine i srpskog naroda u Crnoj Gori da se ne miri sa revizijom prošlosti i da Crna Gora nikad neće biti antisrpska država.

"Sutra kad Italijani budu uzimali Istru i Dalmaciju, spreman sam da branim teritorijalni integritet Hrvatske, ko što je moj deda branio integritet Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca", rekao je Knežević.

Rezolucija je, istakao je, direktno uperena protiv ljudskog zla u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj su sistemski ubijani Srbi, Jevreji i Romi.

"Ako to u Hrvatskoj ne mogu da podnesu, to pokazuje da delovi institucija u ovoj zemlji i dalje favorizuju NDH prošlost", rekao je Knežević za Prvu tv.i istakao da Hrvatska danas u Vladi ima političku stranku koja, kako je naveo,"baštini vrednosti Pavelićeve NDH".