14. jul 2024 12:08

Đukanoviću pojačano obezbeđenje,formiran predmet povodom navoda o planiranju atentat

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đukanoviću pojačano obezbeđenje,formiran predmet povodom navoda o planiranju atentat

Foto: Shutterstock.com/urbans, arhiva

PODGORICA - Uprava policije (UP) Crne Gore saopštila je danas da je formiran predmet povodom informacija o navodnom planiranju atentata na bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Odlučeno je i da se mere obezbeđenja Đukanovića pojačaju iz preventivnih razloga, prenosi portal RTCG.

Iz Uprave policije navode da su pojedini mediji objavili da je jednom mediju iz kancelarije bivšeg predsednika Crne Gore saopšteno da je bivši predsednik obavestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

"Uprava policije je u svom prethodnom obraćanju saopštila da bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i 'određeni međunarodni zvaničnici iz obaveštajne zajednice' nisu upoznali Upravu policije Crne Gore 'da organizovana kriminalna grupa iz jedne susedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbednosnim službama jedne druge susedne zemlje'", dodaje se u današnjem saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Ističe se da je Agencija za nacionalnu bezbednost u periodu pre, za vreme i nakon medijske objave da se na Đukanovića priprema atentat, ostvarivala međunarodnu saradnju u cilju provera primljene informacije, te da Uprava policije o predmetnoj informaciji nije obaveštena po primanju informacije, jer je ista bila u statusu provere.

"Nakon medijske objave, u subotu 13. jula 2024. godine u popodnevnim časovima, Uprava policije je dobila odgovarajuću informaciju od strane Agencije. Pri čemu naglašavamo da se verodostojnost informacije i dalje proverava od strane ANB. Odmah po prijemu informacije preduzete su mere i radnje iz nadležnosti policije uključujući i obaveštavanje nadležnog tužilaštva, te je u odnosu na isto formiran predmet", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da policija, tužilaštvo i Agencija za nacionalnu bezbednost sinhronizovano preduzimaju dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Mediji u Crnoj Gori objavili su juče da je Đukanović obavestio nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.