22. maj 2023 18:19

Simeone: Nije bilo lako da izborimo plasman u LŠ, bili smo u velikim problemima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Simeone: Nije bilo lako da izborimo plasman u LŠ, bili smo u velikim problemima

Foto: AP Photo/Joan Mateu

MADRID - Trener fudbalera Atletika Dijego Simeone izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima madridskog kluba u La Ligi, prenose španski mediji.

Atletiko se tri kola pre kraja prvenstva nalazi na drugom mestu na tabeli sa 72 boda, dok je Real treći sa 71. Barselona je ubedljivo prva sa 85 bodova. Madridski klub je obezbedio plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"U novembru prošle godine naša ekipa je bila u bolnici. Došao je doktor i rekao da smo skoro mrtvi. Radili smo posle toga svaki dan i gledali šta sve možemo da poboljšamo. Onda je doktor rekao da smo živi. Mislite da je lako ući u Ligu šampiona. Obucite crno odelo osam meseci pa mi recite da li je tako", rekao je Simeone na konferenciji za medije.

Atletiko će za dva dana gostovati ekipi Espanjola u meču 36. kola La Lige.

"Kada smo bili u problemima, dobio sam sjajnu reakciju od igrača. Vratili su se iz tih problema drugačiji, suočili su se s teškim situacijama. Ekipa je od tada samo rasla. Svaki od njih ima svoje mesto u ovom timu. Pola godine je bilo dosta teško, ali sada sam srećan", zaključio je Simeone.