2. decembar 2023 20:08

Jovan Sekulić za Tanjug: Grupa je korektna, bitno je da sve zavisi od nas

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jovan Sekulić za Tanjug: Grupa je korektna, bitno je da sve zavisi od nas

Foto: Tanjug TV, arhiva

BEOGRAD - Grupa je korektna, uvek može da bude malo bolje ili malo gore i sve zavisi samo od nas, ocenio je poznati novinar Jovan Sekulić posle žreba za EURO.

Srbija će na finalnom turniru u Nemačkoj igrati u C grupi protiv Engleske, Slovenije i Danske.

"Gledajući kvalifikacije ne bih bio baš optimista, imali smo najlakšu grupu u istoriji i mogli smo mnogo bolje da igramo i bolje da prođemo, ali nadam se da ima vremena za neke promene jer je verovatno i selektor Stojković video da ovako ne ide", rekao je Sekulić za TV Tanjug.

Ako Srbija promeni neke stvari i ozbiljno se pripremi, mislim da nije problem da budemo među dve ekipe u grupi i prođemo u osminu finala, dodao je Sekulić.

"Posebno što i četiri trećeplasirana prođe dalje, ali grupa nije preteška. Englezi su svakako favoriti, a po mom mišljenju uz Francusku i Portugaliju imaju najbolji tim. Bitno je da protiv njih odigramo dobro, ali bod ili dobar utisak može da motiviše za ove dve utakmice gde moramo da igramo na pobedu".

Danska ima dobru ekipu, ali nije nepobediva, a voleo bih da im se "osvetimo za EURO 92" kada su otišli umesto nas, naglasio je Sekulić.

"Sa Slovencima smo igrali 2000, pamtim taj meč 3:3. Nikako ne smemo da ih potcenimo, igraju ozbiljan fudbal, ali ne smemo da ih ni precenimo. Ako želimo nešto da vredimo moramo da ih dobijemo", poručio je Sekulić, uz konstataciju da je, uprkos svemu uspeh što se Srbija plasirala na EURO.