1. jul 2024 16:11

Svetozar Marković: Važno je što igramo sa jakim ekipama poput CSKA i Dinama iz Moskve

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svetozar Marković: Važno je što igramo sa jakim ekipama poput CSKA i Dinama iz Moskve

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - "Posle napornih treninga, koji smo imali u Beogradu i Sloveniji, počinje deo gde ćemo moći da sprovedemo sve ono što smo radili u prethodnih nekoliko nedelja. Važno je što igramo sa jakim ekipama poput CSKA i Dinama iz Moskve, jer nam je to idealna priprema za kvalifikacije za LŠ", izjavio je danas kapiten fudbalera Partizana Svetozar Marković uoči puta u Rusiju.

Fudbaleri Partizana su danas otputovali na drugi deo priprema u Moskvu. "Crno-beli" će od prvog do 10. jula učestvovati na "Bratskom kupu" u Moskvi.

"Čuo sam da će sam 'Bratski kup' biti sjajno organizovan i radujem se velikom broju navijača iz naše zemlje, regiona i Rusije", rekao je Marković, prenosi zvanični sajt Partizana.

Fudbaler Partizana Bibars Natho izjavio je da očekuje dobar turnir u Rusiji.

"Za nas je veoma važno da igramo protiv dobrih timova, jer za manje od dvadeset dana nam počinje liga, a zatim i evropska takmičenja. Potrebna nam je dobra priprema! Naporno treniramo, ali su nam potrebne i dobre utakmice, da vidimo gde smo, da imamo minutažu u utakmicama. Za mene lično je veoma lepo što ću se vratiti u grad u kome sam živeo četiri godine, gde je i moj sin rođen i naravno da igram protiv svog bivšeg kluba. Nadam se da će to biti 10 lepih dana, uz dobar fudbal i dobre utakmice za nas iz kojih ćemo izaći jači i spemni za sezonu koja nam predstoji", rekao je Natho.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je u Moskvu poveo 24 igrača i tri golmana.

Na spisku su: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Miloš Krunić, Nikola Antić, Marko Živković, Svetozar Marković, Nejtan de Medina, Nihad Mujakić, Bojan Kovačević, Nikola Simić, Aleksandar Filipović, Aleksandar Šćekić, Kervin Arijaga, Mateja Stjepanovic, Leonard Ovusu, Goh Jung Džun, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Bibars Natho, Gajas Zahid, Ksander Severina, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Mateus Saldanja, Đorđe Jovanović i Samed Baždar.

Na "Bratskom kupu" u organizaciji Dinama iz Moskve učestvovaće još CSKA iz Moskve, Partizan i OFK Beograd.

Princip takmičenja na turniru je takav da klubovi iz Beograda igraju protiv moskovskih i sakupljaju bodove za svoj grad. Partizan će trećeg jula igrati protiv Dinama, dok će "crno-beli" četiri dana kasnije odmoriti snage protiv CSKA.

Pobedom će timovi doneti tri boda svom gradu, a u slučaju nerešenog rezultata, pristupiće se izvođenju penala posle čega će pobednik osvojiti dva boda, a poraženi samo jedan.