11. jul 2024 13:50

Dalsio: Verujem u veliku podršku navijača na otvaranju prvenstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dalsio: Verujem u veliku podršku navijača na otvaranju prvenstva

Foto: FK Crvena Zvezda/Nikola Mitić

SANKT PETERBURG - Fudbaler Crvene zvezde Dalsio Gomeš izjavio je danas da veruje u veliku podršku navijača na meču prvog kola Superlige Srbije protiv Jedinstva.

Dalsio je pre mesec dana potpisao ugovor sa "crveno-belima".

"Utisci su sjajni, bolje sam upoznao saigrače, ponovo sam u timu koji predvodi trener Vladan Milojević. Utakmice su bile fantastične, treninzi takođe, koji su nam potrebni u pripremnom periodu. Trijumfovali smo na tri utakmice, to je veoma bitno za budućnost. Kada si nov, moraš da znaš kako saigrači igraju, kakva dodavanja mogu da očekujem od njih, ali kada ste u velikom timu, sa sjajnim igračima, lakše je upoznati ih brže", istakao je Dalsio, prenosi zvanični sajt kluba.

Stručni štab Crvene zvezde je posebnu pažnju posvetio taktičkim finesama.

"Za mene je to lako, brzo razumem taktiku, tako je od malih nogu, nije mi teško da se prilagodim", dodao je novi fudbaler Zvezde.

On je priznao da se na terenu odlično razume sa Aleksandrom Kataijem.

"Katai je veliki igrač, sada ga znam, kakve pasove šalje, kao i njegove poteze, veoma je lako razumeti Kataija", rekao je Dalsio.

Dalsio je istakao da u Zvezdi vlada sjajna atmosfera.

"Nisam imao mnogo slobodnog vremena, neke igrače sam malo bolje upoznao, šalimo se, igramo stoni tenis. Nadam se da ću u budućnosti imati više vremena, koje ću provesti sa saigračima", dodao je fudbaler "crveno-belih".

Crvena zvezda će 20. jula u prvom kolu Superlige Srbije dočekati Jedinstvo.

"Uzbuđen sam zbog početka prvenstva, jedva čekam da odigram prvi meč na Marakani i osetim atmosferu o kojoj su mi toliko pričali od kada sam došao u Crvenu zvezdu. Verujem da su se navijači uželeli utakmica i da će nas već na prvom duelu u velikom broju podržati", istakao je Dalsio.

On je potom govorio i o saradnji sa trenerom Zvezde Vladanom Milojevićem.

"Lako je raditi sa Milojevićem. Uči nas simboličnim stvarima, dosta nam pomaže na terenu, radi neverovatne stvari. Volim da radim sa njim i ostatkom stručnog štaba, dosta mu pomažu", naveo je Dalsio.

On je rekao da je slobodno vreme na pripremama iskoristio za predah.

"Trudim se da odmorim, pričam sa porodicom, saigračima i tako vreme brže prolazi", zaključio je Dalsio.