12. jul 2024 20:22

Vladan Milojević: Očekivali smo tvrdu igru, izvukli smo dosta pouka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladan Milojević: Očekivali smo tvrdu igru, izvukli smo dosta pouka

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

SANKT PETERBURG - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je danas da je očekivao tvrdu igru, kao i da je njegov tim izvukao dosta pouka iz utakmice u kojoj je poražen od Taljares Kordobe.

Zvezda je danas u poslednjem kolu Letnjeg kupa u Sankt Petrburgu poražena od Taljares Kordobe 1:0.

"Iza nas je interesantan meč, s obzirom na činjenicu da smo ga odigrali poslednji dan pred polazak za Beograd. Igrali smo protiv ekipe koja ima apsolutno drugačiji stil igre, dolazi sa drugog kontinenta. U pripremi meča smo očekivali tvrdu igru, jake duele, dosta prekida, međutim ono što je dobro i pozitivno jeste da smo izvukli dosta pouka iz ove utakmice, koje će nam značiti u nastavk", izjavio je Milojević.

Milojević je naglasio da je veliki broj mladih igrača dobio priliku da na pripremnim utakmicama u Rusiji.

"Bez obzira na rezultat, ono što je bitno jeste da sve utakmice koje smo odigrali u Rusiji, mladim igračima mnogo znače, po prvi put se susreću sa takvim intenzitetima, gde moraju brzo da reaguju. Nama će svakako ove utakmice dati punu sliku, a i pre ovog turnira dosta stvari nam je već bilo jasno, tako da hoćemo da napravimo sistem i da zadržimo kontinuitet igre u toku 90 minuta", rekao je Milojević.

Zvezda je prethodno u Sankt Peterburgu odigrala pobedila Soči 2:0 i Zenit 2:1.

"Ovde nam je bilo izuzetno dobro, zahvaljujem se domaćinima, imali smo fenomenalne uslove. Nije bilo lako, posle Zlatibora nastavili smo rad u Rusiji, dosta igrača nam se priključilo tek u drugom delu. Imamo disbalans neke fizičke pripreme kod pojedinih igrača, ali takav je kalendar. Sa jedne strane igrači moraju da dobiju mentalni i fizički odmor, a opet sa druge strane moraju da nadoknade propušteno, jer je sve ovo baza za dalje takmičenje i dugu sezonu koja nas očekuje", naglasio je Milojević.

Superliga Srbije počinje 20. jula, Zvezda će u prvom kolu ugostiti Jedistvo sa Uba.

"Iščekujemo prvu utakmicu, za nas su treninzi naporni, radimo svaki dan, a sve sa ciljem da budemo što spremniji. Prijateljske utakmice su jedno, za razliku od zvaničnih, kada počinje borba za bodove. Očekujem naše navijače da dođu u što većem broju, iako znam da su u toku godišnji odmori, treba podržati ovu ekipu. Preostaje nam da se malo odmorimo i jedva čekamo da ih vidimo u subotu na stadionu", zaključio Milojević.