17. april 2024 11:48

Košarkaš LA Klipersa Kavaj Lenard igraće za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaš LA Klipersa Kavaj Lenard igraće za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu

Foto: AP Photo/Nell Redmond

VAŠINGTON - Košarkaš Los Anđeles Klipersa Kavaj Lenard igraće za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, preneo je danas I-Es-Pi-En (ESPN).

Kako tvrdi I-Es-Pi-En, Lenard je dobio poslednje, 12. mesto u reprezentaciji SAD za Igre u Parizu.

Generalni direktor reprezentacije Grent Hil prethodnih dana razgovarao je sa većinom pozvanih igrača. Međutim, zvaničnici američke reprezentacije su tek danas potvrdili da će Lenard biti u nacionalnom timu na OI u Parizu.

Košarkaški savez SAD nije još zvanično saopštio sastav za OI, ali je I-Es-Pi-En preneo da će u Parizu pored Lenarda igrati Stefen Kari, Lebron Džejms, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Devin Buker, Džru Holidej, Tajris Haliberton, Entoni Edvards, Entoni Dejvis i Bem Adebajo. Selektor SAD biće Stiv Ker.

Lenard (32) je ove sezone u proseku postizao 23,7 poena i imao je 6,1 skok za Kliperse. On je propustio poslednjih osam utakmica regularnog dela sezone u NBA ligi zbog upale u desnom kolenu.

OI biće održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu. SAD će biti u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i reprezentacijom iz kvalifikacionog turnira koji će biti odigran u Portoriku.