6. jun 2024 00:34

Prekinuto finale košarkaša Partizana i Zvezde, crveno-belima pobeda 20:0 i titula

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prekinuto finale košarkaša Partizana i Zvezde, crveno-belima pobeda 20:0 i titula

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD  - Drugi meč finalne serije plej-ofa Superlige između košarkaša Partizana i Crvene zvezde definitivno je prekinut, a biće registrovan službenim rezultatom u korist crveno-belih 20:0.

To praktično znači da je Zvezda slavila u seriji 2:0 i odbranila titulu prvaka Srbije.

Do prekida je došlo nakon brojnih uvreda sa tribina, a zatim i gađanja košarkaša Zvezde tvrdim predmetima.

Košarkaši Zvezde napustili su teren zbog uvreda koje su upućene sa tribina Milošu Teodosiću, Nemanji Nedoviću, Nebojši Čoviću i njihovim porodicama.

Prilikom napuštanja Partizan je vodio 57:45, do kraja treće četvrtine je ostalo sedam minuta i 54 sekunde.

Kasnije su teren napustile sudije i igrači Partizana.

Posle pauze od sat vremena i nakon što navijači Partizana nisu hteli da napuste tribine meč je prekinut.

Nezvanično, Partizan nije hteo da igra bez navijača.

Međutim, kada je sala ispražnjena na teren su se vratili košarkaši Zvezde i sudije.

Po pravilima su sačekali crno-bele 15 minuta, a pošto se nisu pojavili sudije su odsvirale kraj.

Aleksandar Grujin: Propozicije su jasne, biće 20:0 za Zvezdu i titula

Propozicije su sasvim jasne. U ovakvim situacijama prvi sudija donosi sve odluke. Utakmica će sutra biti registrovana službenim rezultatom 20:0 i Zvezda je šampion, rekao je večeras direktor KLS Aleksandar Grujin.

On je novinarima u Areni rekao da se sve informaciju dobijaju od prvog sudije i delegata i da ne zna zašto je zvanični spiker objavio da će se utakmica nastaviti sutra.

"To nije smelo da se desi na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom. Sve što je urađeno, urađeno je po propozicijama takmičenjima", istakao je Grujin i dodao da će biti organizovana predaja trofeja Zvezdi.

KK Partizan: Rečeno da se nastavlja za 24 sata, nećemo da učestvujemo u skandalu

Košarkaški klub Partizan saopštio je večeras da mu je data informacija da će se druga utakmica finala Superlige Srbije protiv Crvene zvezde nastaviti za 24 sata.

Druga utakmica plej-ofa finala Superlige Srbije prekinuta je večeras pri rezultatu 57:45 za Partizan, na sedam minuta i 55 sekundi do kraja treće četvrtine kada su košarkaši Crvene zvezde napustili teren zbog neprikladnog skandiranja prema igračima i članovima kluba i ubacivanja predmeta u teren.

"Druga utakmica finala Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu", stoji u saopštenju Partizana.

Partizan se osvrnuo na prethodne utakmice u kojima su vređani igrači i funkcioneri njihovog kluba.,

KK Crvena zvezda: Ova bruka nije naša, ali titula jeste

KK Crvena zvezda ogorčen je i osuđuje sva dešavanja tokom utakmice broj 2 finalne serije Superlige Srbije, ali i pokušaj iznošenja neistina od strane KK Partizan kasnim saopštenjem u kome se osim gomila laži navodi i “ da je dogovor bio da se utakmica nastavi u četvrtak“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Zvezda je nakon prekida dobila meč služebenim rezultatom 20:0 i sa 2:0 u seriji odbranila titulu prvaka Srbije.

"Po kojim propisima i propozicijama? Pokušaj spinovanja, od saopštenja spikera da se utakmica nastavlja u četvrtak, preko zasipanja javnosti gomilom dezinformacija u trenucima kada se znalo da utakmica MORA DA SE NASTAVI VEČERAS uz pražnjenje tribina, imala su za nameru da se JASNA PRAVILA pretvore u PARTIZANOVA PRAVILA", navode sa Malog Kalemegdana.

Nažalost, sve ono na šta smo ukazivali godinama, sve anomalije, sva vređanja počev od predsednika države, preko svih u KK Crvena zvezda, predsednika kluba, članova njegove porodice, igrača, pa i njihove maloletne dece i trudnih supruga – postao je „folklor“ na utakmicama u kojima je KK Crvena zvezda nominalno gost u Beogradskoj Areni.

"Ovoga puta „neko“ se zaigrao u nameri da druga utakmica finala sa salvama uvreda i periodičnim incidentima koji su se pretvorili u nekontrolisan napad svim i svačim, bude priprema za treću utakmicu finala koja je trebalo u zagrejanoj atmosferi (u slučaju pobede KK Partizan) da se igra u subotu u hali Aleksandar Nikolić! Kako bi sprečili bilo kakve spekulacije i laži KK Partizan iz „kasnog“ saopštenja, igrači KK Crvena zvezda NAPUSTILI SU TEREN zajedno sa sudijama, ne zbog verbalnog delikta i vređanja supruge predsednika KK Crvena zvezda, već zato što su bili zasuti gomilom predmeta koji su ubačeni u teren i ka njima, počev od upaljača, flašica sa vodom, šrafova, pljuvanja…"