16. jul 2024 17:50

Odbojkašice TENT-a igraće protiv belgijskog Asteriksa u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Odbojkašice TENT-a igraće protiv belgijskog Asteriksa u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Foto: Shutterstock.com/sportoakimirka, ilustracija

BEOGRAD  - Odbojkašice TENT-a iz Obrenovca igraće protiv belgijskog Asteriksa Avo Beverena u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, saopštila je danas Evropska odbojkaška federacija (CEV).

Prva utakmica odigraće se u Belgiji od 1. do 3. oktobra, dok je revanš u Obrenovcu na programu od 8. do 10. oktobra.

Pobednik ovog dvomeča će u grupnoj fazi Lige šampiona igrati u B grupi, protiv istanbulskog Edžzadžibašija, Livelua iz Pariza i nemačkog Šverina, dok će poraženi igrati u šesnaestini finala Kupa CEV protiv belgijskog Šapela (5-7. i 12-14. novembar).

U CEV kupu u konkurenciji odbojkašica, Crvena zvezda će u šesnaestini finala igrati protiv Volera Le Kane iz Francuske. Prva utakmica odigraće se od 5. do 7. novembra u Francuskoj, dok je utakmica u Beogradu zakazana za period od 12. do 14. novembra.

U Kupu izazivača u konkurenciji odbojkašica, Ub će u šesnaestini finala (5-7. i 12-14. novembar) igrati protiv pobednika duela 1. kola takmičenja između Bratislave iz Slovačke i Potsdama iz Nemačke.

U konkurenciji odbojkaša, Crvena zvezda igraće u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona protiv prvoplasirane ekipe iz preliminarne runde, u kojoj će se takmičiti prvaci Kipra, Letonije i Ukrajine. Crvena zvezda će biti gost u prvoj utakmici koja je planirana za period od 17. do. 19. septembra, dok će od 24. do 26. septembra ugostiti prvoplasiranu ekipu preliminarne runde.

U CEV kupu u konkurenciji odbojkaša, Vojvodina iz Novog Sada će u šesnaestini finala (12-14. i 19-21. novembar) igrati protiv jedne od poraženih ekipe iz treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Karađorđe iz Topole će u šesnaestini finala Kupa izazivača (12-14. i 19-21. novembra) igrati protiv pobednika duela iz prvog kola između Žitomira iz Ukrajine i Tartua iz Estonije.