2. avgust 2024 16:41

Angelina Topić: Uradićemo sve što je u našim rukama da se vidimo i u nedelju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Angelina Topić: Uradićemo sve što je u našim rukama da se vidimo i u nedelju

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

PARIZ - Srpska atletičarka Angelina Topić rekla je da će ona i njen tim uraditi sve što je moguće da se takmiči u finalu Olimpijskih igara u skoku uvis u nedelju uveče.

"Finalista Olimpijskih igara. Hvala vam svima od srca... Uradićemo sve što je u našim rukama da se vidimo i u nedelju - poručila je Angelina na Instagramu. Topić je dala i izjavu za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

"Ni u jednom trenutku nisam razmišljala o odustajanju, čak i da sam slomila nogu, pokušala bih jer je ovo moj san i za ovo treniram. Bilo je mnogo trenutaka sumnje da li je to moguće, ali nikad nisam odustajala, i pokazalo se da je moguće", rekla je Topić posle plasmana u finale Olimpijskih igara.

Finale skoka uvis na programu je u nedelju, 4. avgusta, od 19 i 55. 

Čak i da sam slomila nogu, pokušala bih jer je ovo moj san

Srpska atletičarka Angelina Topić rekla je danas, posle plasmana u finale Olimpijskih igara u skoku uvis da ne bi odustala ni da je slomila nogu jer je ovo njen san.

Angelina je zauzela 12. mesto u kvalifikacijama, deleći ga sa Bahti Kaningem. Iz trećeg pokušaja uspešno je preskočila visine od 1,88 i 1,92 metra, ali nije uspela da savlada visinu od 1,95 metara. Finale je na programu u nedelju 4. avgusta u 19 i 55.

Topić se plasirala u finale uprkos povredi koju je doživela tokom zagrevanja.

"Kad sam se spremala za skok, stala sam čudno na strunjaču i čula da je nešto glasno puklo, ali nisam ništa osetila u tom trenutku. Pri povratku kod trenera, osetila sam bol dok sam stajala na nozi i sve se srušilo u tom trenutku, jer sam znala da sam spremna i da želim da se borim za medalju. Otišla sam kod medicinskog tima, dali su mi lekove protiv bolova, ali prvih 20 minuta nisam mogla ni da hodam", rekla je Topić a prenosi sajt Olimpijskog komiteta Srbije.