7. jul 2023 12:29

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih od 10. jula u Banji Ždrelo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih od 10. jula u Banji Ždrelo

Foto: Stefan Cvetković/Sportske igre mladih

BEOGRAD - Državno finale 10. sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji održaće se u opštini Petrovac na Mlavi, u Banji Ždrelo, od 10. do 18. jula, saopštili su organizatori.

Kako se navodi, deca će se takmičiti u 10 sportskih disciplina: atletika, "Lino" između dve vatre, 3x3, odbojka na pesku, MIS turnir u odbojci, šah, stoni tenis, "Millennium team" turnir u tenisu, rukomet i mali fudbal za dečake 2012. i mlađe i "Coca-Cola Cup" za starije dečake i devojčice.

U Banju Ždrelo stiže blizu 800 učesnika iz više od 50 mesta širom Srbije.

Deseta godina druženja Igara i dece Srbije počela je u januaru, takmičenja su otvorili učesnici kvalifikacionih turnira u malom fudbalu "Coca-Cola Cup", usledili su ekološka radionica “Zero Waste-budi deo igre- čuvajmo našu planetu”, Karavan radosti i prijateljstva, a u drugoj polovini juna i poslednja regionalna finala.

Ukupno više od 100 događaja u više od 80 mesta širom Srbije prethodilo je državnoj završnici.

Tokom državnog finala biće nastavljena i kampanja "Pružam ruku, ne podmećem nogu", koju Igre organizuju zajedno sa generalnim sponzorom kompanijom "Dunav osiguranje" sa ciljem da ukažu na vršnjačko, ali i sve oblike nasilja nad decom.

Posle druženja i takmičenja u Banji Ždrelo najbolji sa državnog finala putuju na međunarodnu završnicu u Split.

Od 21. do 26. avgusta pored takmičenja deca iz sve tri zemlje učesnice Sportskih igara mladih, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, uživaće u mini-letovanju.