20. decembar 2022 14:00

Šapić: Izuzetno sam srećan što sam domaćin biciklističke trke Beograd - Banjaluka, uvek uz braću iz Srpske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Izuzetno sam srećan što sam domaćin biciklističke trke Beograd - Banjaluka, uvek uz braću iz Srpske

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Izuzetno sam srećan što sam domaćin najave biciklističke trke Beograd - Banjaluka, koja spaja Srbiju i Republiku Srpsku i naš narod sa obe strane Drine, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Trka Beograd - Banjaluka po 17. put održaće se od 19. do 23. aprila naredne godine, uz učešće 25 ekipa.

 

"Trka nam je važna jer sem sportskog ima politički, turistički i socikološki aspekt. Bez obzira što živimo u dve države srpski narod se podržava i u svetlu toga podigli smo budžet dvostruko, a pomagaćemo i u budućnosti", rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Simbolika trke gde biciklisti prelaze granicu bez zaistavljanja je način na koji se osećamo i kako se podržavamo, dodao je Šapić.

"Sledeća trka je ujedno i kvalifikaciona za Olimpijske igre, što je velika stvar, a mi ćemo uvek biti tu za našu braću iz Republike Srpske.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja zahvalio se na podršci i istakao da ona spaja u svakom pogledu.

 

"Taj prelazak granice bez zaustavljanja je veoma emotivan trenutak za nas. Idemo napred, trka počinje 19. aprila u Beogradu, preko Obrenovca do Bijeljine, pa Vlasenica, Doboj i Prijedor, ukupno prolazi kroz 18 gradova", rekao je Kuvalja.

Trka se održava i uz podršku Vlade Srbije, a na konferenciji za medije govorio je državni sekretar ministarstva sporta Marko Kešelj.

Iz Vlade RS obratio se pomoćnik ministra sporta Mario Đuran, dok se u ime gradova kroz koje prolazi trka obratio zamenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević.