12. septembar 2023 16:42

Sajam sporta prvi put održan u Lazarevcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sajam sporta prvi put održan u Lazarevcu

Foto: GO Lazarevac

BEOGRAD - U Lazarevcu je danas po prvi put održan Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda i GO Lazarevac, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, saopšteno je iz ove opštine.

Prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Nebojša Jevremović, koji je bivši trostruki prvak Jugoslavije u veslanju i dugogodišnji trener VK Partizan.

"Zahvalio bih se svim klubovima koji su uzeli učešće na Sajmu sporta. Hvala i Gradu Beogradu, jer je ovo prvi put da se Sajam sporta održava na teritoriji opštine Lazarevac", izjavio je Stević i izrazio nadu da će naredne godine manifestacija biti još posećenija.

U saopštenju se navodi da je istaknut značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

"Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu Sajma, aktivaciji Olimpijskog komiteta 'Budi olimpijac' gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma, ali i znamenitostima Beograda", dodaje se u saopštenju.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Sajam sporta u Lazarevcu je drugi u nizu održanih opštinskih sportskih sajmova, koji će se planiranom dinamikom do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.