13. septembar 2023 13:55

Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu biće održano 17. septembra u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu biće održano 17. septembra u Beogradu

Foto: 11Tri

BEOGRAD - Otvoreno državno prvenstvo u triatlonu 11Tri Belgrade biće održano 17. septembra na Adi Ciganliji, saopštili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da će se više od 300 takmičara iz 20 zemalja širom sveta takmičiti u šest kategorija u triatlonu.

Trka startuje od sedam časova, a sastojaće se iz tri dela: 1.9 km plivanja na Adi Ciganliji, 90 km vožnje bicikla podeljene u četiri kruga i 21.1 km trčanja. Pored individualnih takmičara biće organizovane i trke štafeta.

Trku 11TRI Belgrade organizuje Sportsko udruženje 11TRI i Triatlon savez Beograda uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda.

"Sportska misija našeg tima je da kroz trojstvo plivanje, biciklizam i trčanje propagiramo zdravlje i fizičku aktivnost koja je najbolji eliksir za kvalitetan život. Baveći se raznim vežbama i disciplinama, povećaćete svoju kardiovaskularnu izdržljivost, snagu i fleksibilnost. Biciklizam, plivanje i trčanje postavljaju različite zahteve vašem telu i koriste različite mišiće, što će vas izazvati da razvijete svoju kondiciju na nove i različite načine. Triatloni zahtevaju od sportista da imaju dobro zaokružen nivo kondicije, što će vam onda pomoći da postanete uravnoteženija i zdravija osoba. Triatlon će vam pomoći da se ponovo povežete sa svojim telom - usavršićete svoje prednosti i rešiti svoje slabosti", rekao je predsednik 11Tri organizacije Darko Savić.

On je istakao da je za neke triatlon više od sporta.

"Završetak triatlona je ogromno dostignuće i zahteva od učesnika da iz sebe izvlači maksimume na načine na koje možda nikada ranije nisu radili. Za mnoge, triatlon je više od sporta - to je način života i put otkrivanja kako biste bolje razumeli sebe i svet oko sebe. Kombinacija iskustva u organizovanju događaja, gostoprimstvo našeg Beograda, zadivljujućeg ambijenta i kombinacije divne prirode i miksa gradskog urbanog i starog ambijenta i arhitektrure još jednom učiniti triatlon prvenstvo u srpskoj prestonici za pamćenje", zaključio je Savić.