27. april 2024 14:36

Dani sporta SIM održani u Beogradu, Kešelj i Tomašević uz školarce

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dani sporta SIM održani u Beogradu, Kešelj i Tomašević uz školarce

Foto: SIM Stefan Cvetković

BEOGRAD - Dunav osiguranje Dani sporta, u okviru Sportskih igara mladih, tradicionalno su održani u beogradskim opštinama Voždovac, Surčin, Palilula, Grocka, Vračar, Zvezdara, Novi Beograd i Zemun.

Osnovci su se takmičili u igri "Lino Između dve vatre”, kao i četiri sporta - atletika (trka na 60m), "Millennium Team" basket 3×3, mali fudbal "Coca-Cola" kup, odbojka i šah.

Simboličnim pogotkom na košarkaškom terenu Studentskog doma 4. april državni sekretar u ministarstvu sporta Marko Kešelj otvorio je Dan sporta na Voždovcu

“Sportske igre mladih postale su tradicionalna manifestacija, koja se održava kod nas i u regionu. Ono što je bitno je da se mladi druže, da se upoznaju i da provode vreme kroz igru i sport. Izuzetno sam zadovoljan što ministarstvo sporta daje podršku ovakvoj manifestaciji. Lepo je videte ovoliko dece na terenima, zajedno, baveći se sportom kroz druženje poštujući fer plej", istakao je Kešelj.

Proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević, prijatelj Sportskih igara mladih, na svečanom otvaranju u opštini Vračar izjavio je da podržava organizaciju Sportskih igara mladih.

"Sva takmičenja odvijaju se u fer i sportskom duhu, što je dobar način da deca usvoje zdrave navike, družeći se i trenirajući. Zato i ne čudi što su mnoga prijateljstva za ceo život potekla upravo sa sportskih terena", istakao je Tomašević.