30. april 2024 11:46

Kik-bokseri Niša najuspešniji na šampionatu Srbije u ful kontaktu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kik-bokseri Niša najuspešniji na šampionatu Srbije u ful kontaktu

Foto: Kik boks savez Srbije

BEOGRAD - Kik-bokseri Niša bili su najuspešniji na državnom prvenstvu Srbije u ful kontaktu koje je održano u Požarevcu, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je više od 160 kik-boksera iz cele Srbije učestvovalo na državnom prvenstvu u Požarevcu.

Najuspešniji klub bio je Niš koji je osvojio ukupno osam medalja od čega pet zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu.

Drugo mesto u ekipnoj konkurenciji pripalo je beogradskom Petrosu sa pet odličja - tri zlata i po jedno srebro i bronza, dok je treće mesto osvojio Internacional iz Zrenjanina sa osvojena tri zlata i jednim srebrnim odličjem.

"Organizacija ovog šampionata bila je zaista izvanredna i zato dugujemo veliku zahvalnost domaćinima", rekao je predsednik Kik boks saveza Srbije Duško Basrak i dodao:

"Ono što nas posebno raduje je da sve veće interesovanje među mladima postoji za kik boks. Značajno proširujemo našu bazu, a iz tog kvantiteta stvaramo kvalitet. Trenutno imamo verovatno najtalentovanju generaciju juniora u istoriji. To je veliki zalog za budućnost i presrećni smo zbog toga".

Selektor kik boks reprezentacije Srbije Siniša Vladimirović istakao je da su viđene veoma uzbudljive i kvalitetne borbe, kao i da su se pojedini takmičari izvanredno pokazali pa će u ovoj disciplini dobiti priliku da nastupe u reprezentaciji.

"Svojim zalaganjem i velikom borbenošću su to svakako zaslužili, a prvu priliku da brane boje Srbije imaće na predstojećem Svetskom kupu u Budimpešti. To će biti najbolja moguća provera za svetska prvenstva u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji i daće nam prave smernice na koje detalje treba da obratimo pažnju u budućem radu", zaključio je Vladimirović.