26. jun 2024 13:07

Barna: Operacija tumora bubrega obavljena mi je uz korišćenje robotske asistencije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Barna: Operacija tumora bubrega obavljena mi je uz korišćenje robotske asistencije

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Reprezentativac Srbije u plivanju Andrej Barna, koji je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojio dve medalje, govorio je danas na K1 televiziji o tumoru bubrega, koji mu je dijagnostifikovan 2019. godine.

Kako je rekao u emisiji "Kec na 11" loše vesti je dobio 2019. godine, na rutinskom pregledu, ali da vest o promenama nije ozbiljno shvatio zbog priprema za Svetsko prvenstvo.

Nakon šampionata otputovao je u SAD gde su mu obavljena dodatna ispitivanja i konsultacije, na kojima je otkriveno da ima tumor, da nije ništa strašno i da mu život nije ugrožen, ali da bi bilo najbolje da se što pre odstrani.

"Univerzitet mi je pružio podršku i organizovali su operaciju na najmoderniji način, uz korišćenje robotske asistencije. Opravak je bukvalno trajao samo mesec dana, imao sam male rezove i mogao sam brzo da se vratim normalnom životu. Tokom celog tog procesa nisam imao nikakve poteškoće i samo sam razmišljao o tome kako da se što bolje oporavim i pripremim za nastavak svoje karijere", rekao je Barna.

Dodaje da se nakon toga fokusirao na dalja takmičenja i pozitivne stvari koje su mu pomogle da se što bolje oporavi i pripremi za predstojeću sezonu.

Rekao je i da će se na predstojećim Olimpijskim igrama takmičiti u nekoliko stilova.

"Nastupam u 100 metara slobodnim stilom, štafeti 4x100 metara i 50 metara kraul. Voleo bih da se domognem finala u slobodnom stilu i štafeti, a da dođem do polufinala u kraulu. Videćemo kako će sve ispasti. Deveti sam bio u Tokiju, a sada bih voleo da dođem do finala. Videćemo šta će biti dalje", rekao je Barna.