13. jul 2024 13:57

Princeza od Velsa će sutra predati trofej pobedniku Vimbldona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Princeza od Velsa će sutra predati trofej pobedniku Vimbldona

Foto: AP Photo, File/Alberto Pezzali

LONDON - Princeza od Velsa Kejt Midlton prisustvovaće sutra muškom finalu na Vimbldonu i predaće trofej pobedniku turnira, Novaku Đokoviću ili Karlosu Alkarazu, saopštila je danas Kensingtonska palata.

Princeza Kejt je pokrovitelj Ol Ingland kluba već osam godina, nakon što je preuzela tu dužnost od kraljice Elizabete, koja je tu ulogu obavljala od 1952. godine i svake godine, od 2016. je pobednicima Vimbldona uručivala trofeje, prenosi Dejli meil.

To bi trebalo da bude drugo javno pojavljivanje Kejt Midlton od kada je objavila da boluje od raka, prenosi Skaj njuz.

Princeza se prvi put nakon objave dijagnoze pojavila na manifestaciji "Pozdrav bojama", 15. juna.

U martu je izjavila da od februara prima preventivnu hemoterapiju za rak čiju vrstu nije želela da otkrije.

Uoči prvog javnog pojavljivanja princeza je rekla da se nada "da će biti i na drugim javnim događajima koji su planirani tokom leta", ali da ništa ne može sa sigurnošću da potvrdi.

Princeza Kejt prisustvovaće finalu Vimbldona

Princeza od Velsa Kejt Midlton prisustvovaće sutra muškom finalu na turniru u Vimbldonu, potvrdila je Kensingtonska palata.

To će biti drugo pojavljivanje Kejt Midlton u javnosti, od kada je u martu objavila da boluje od raka, prenosi Skaj njuz.

Princeza je, nakon što je objavila da boluje od raka, prvi put u javnosti bila prisutna 15. juna, na manifestaciji "Trooping the Color".

Ona je u martu saopštila da od februara prima preventivnu hemoterapiju, ali nije navela o kojoj vrsti raka je reč.

Uoči svog prvog pojavljivanja u javnosti, Kejt Midlton je rekla da se nada "da će biti i na drugim javnim događajima koji su planirani tokom leta", ali da ništa ne može sa sigurnošću da potvrdi.