10. januar 2024 21:19

Jakšić: Još ništa nismo uradili, pripremamo se za Mađare

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jakšić: Još ništa nismo uradili, pripremamo se za Mađare

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ DANIEL KASAP

ZAGREB - Kapiten vaterpolo rerpezentacije Srbije Nikola Jakšić izjavio je nakon meča sa Francuskom, da njegova selekcija još uvek ništa nije uradila i da mora da se dobro pripremi za utakmicu sa Mađarskom.

Vaterpolisti Srbije pobedili su večeras selekciju Francuske rezultatom 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3) u osmini finala Evropskog prvenstva u Zagrebu i plasirali se u četvrtfinale, gde ih očekuje meč sa Mađarskom.

"Borili smo se od početka do kraja, imali smo pad u drugoj četvrtini, ali mislim da smo zasluženo pobedili i da smo pokazali da smo bolja ekipa. Još ništa nismo uradili, pripremamo se za Mađare i četvrtfinale. Sve se zna, to je najteža utakmica na svakom prvenstvu. Ako budemo igrali kao danas drugi deo utakmice, verujem da ćemo uspeti da trijumfujemo", istakao je Jakšić za Mocartsport.

Dodaje da je ekipa tokom cele utakmice kontrolisala igru, nezavisno od rezultata.

"Verujem da ovom utakmicom jesmo skinuli veliki teret u da je sada svima lakše, jer smo pokazali da smo bolji. Ono što se desilo na Evropskom prvenstvu u Splitu 2022. godine, kada smo izgubili od Fracnuske, je bila čista nesreća i nadamo se da se više nikada neće ponoviti. Tek smo krenuli", zaključio je Jakšić.