15. jul 2024 15:23

Exit festival: Društvo u celini da usmeri mlade u pravcu zdravijih životnih odluka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Exit festival: Društvo u celini da usmeri mlade u pravcu zdravijih životnih odluka

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

NOVI SAD - Festival Exit saopštio je danas, povodom smrti mladića za kog se sumnja da je preminuo na tom festivalu, da društvo u celini mora da učini maksimalne napore kako bi edukovalo mlade, i usmerilo ih u pravcu zdravijih životnih odluka.

Kako se sumnja da je uzrok smrti mladića prekomerna upotreba različitih vrsta narkotika, Exit je u saopštenju naveo da se od osnivanja festivala zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika.

"Na festivalu i tokom cele godine realizujemo niz edukativnih kampanja i aktivnosti na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge i nastavićemo još jače da delujemo u tom pravcu", navodi se u saopštenju.

Exit ocenjuje da je potrebno doneti odgovarajuća zakonska rešenja kako bi se ovaj problem na adekvatan način smanjio na minimum.

"Upotreba narkotika, kao i alkohola i duvanskih proizvoda, digitalna zavisnost, kockanje, kao i sve prisutnije poteškoće kada je u pitanju mentalno zdravlje mladih su samo neki od ogromnih problema koji zahtevaju pravovremeni i kontinuirani odgovor svih činioca društva", navodi festival u saopštenju.

U Novom Sadu je preminuo mladić 2006. godište, koji je zbrinut u bolnicu posle poziva hitnoj pomoći sa Beogradske 1, u Petrovaradinu, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Novi Sad povodom pisanja medija da je preminuo mladić na Exit festivalu.