4. avgust 2024 21:29

Ministar Milićević otvorio letnji kamp za mlade iz dijaspore u selu Medveđa kod Trstenika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Milićević otvorio letnji kamp za mlade iz dijaspore u selu Medveđa kod Trstenika

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DENIS ŽIVKOVIĆ

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa kod Trstenika tematski kulturno-obrazovni kamp u kojem učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva, saopštila je Kancelarija ministra.

Kako se navodi, Milićević je istakao da je taj kamp samo jedan od ukupno 22 tematska letnja kampa za mlade iz regiona i dijaspore koji se ove godine održavaju širom Srbije, a u čiju organizaciju je Vlada Srbije uložila 120 miliona dinara.

"Ovaj kamp nije samo prilika za druženje i zabavu, već i mesto gde ćemo negovati našu bogatu kulturnu baštinu i jačati veze među našom omladinom iz Srbije i regiona. Svi vi, draga deco, bez obzira gde živeli, predstavljate budućnost našeg naroda, budućnost koja se temelji na zajedništvu, prijateljstvu i čuvanju naše tradicije, kulture, jezika i pisma. Sve to su simboli jednog naroda, a ako tih simbola nema onda nema ni našeg naroda bez obzira gde on živeo", rekao je ministar deci.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa