27. januar 2023 16:48

Na Zlatiboru otvorena nova multifunkcionalna fiskulturna sala

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na Zlatiboru otvorena nova multifunkcionalna fiskulturna sala

Foto: Shutterstock.com/J. Helgason, ilustracija

ZLATIBOR - U izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ na Zlatiboru otvorena je danas nova multifunkcionalna fiskulturna sala koja će se prostirati na tri nivoa ukupne površine 1.750 kvadrata.

Salu su na Savindan svečano otvorili predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ Milka Vasiljević.

Vrednost ove investicije je 1,7 miliona evra, od čega je Ministarstvo prosvete uložilo 760.000 evra, opština Čajetina 730.000, a Fondacija Aćimović dodatnih 250.000 evra, prenosi portal "Zlatibor pres".

Površinu od 1000 kvadrata, kako navode, čini multifunkcionalni sportski teren za kolektivne sportove, prostor od 500 metara kvadratnih poseduje salu za gimnastiku, prostor za školske svečanosti, kao i bazen.

Stamatović je rekao da će komfor i ambijent u školi na Zlatiboru biti potpuno drugačiji, i istakao da lokalna samouprava planira da sa Ministarstvom prosvete naredne godine počne izgradnju još jedne škole na Zlatiboru, jer su to uslovili razvoj opštine i povećanje broja porodica sa decom.

Vasiljević je istakla da su učenici do sada sve sportske aktivnosti izvodili u jednoj učionici od 60 kvadrata ili napolju, na snegu i po kiši, dok će sada, kako dodaje, imati prostor za kolektivne sportove, kao i manju salu za gimnastiku, karate ili folklor.