4. oktobar 2024 15:30

Raul Kunja: Zapadno izveštavanje o AP Kosovu i Metohiji baziralo se propagandi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Raul Kunja: Zapadno izveštavanje o AP Kosovu i Metohiji baziralo se propagandi

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Način na koji su zapadni mediji izveštavali o situaciji na AP Kosovu i Metohiji baziralo se na mnogo propagande i drugačije je od onoga što je mogao videti dok je tamo služio, izjavio je portugalski general Raul Kunja za Tanjug, a nakon predstavljanja knjige "Kosovo: nečuveno otimanje nezavisnosti".

"Ono što me je inspirisalo da napišem ovu knjigu je to što sam četiri godine boravio na 'Kosovu', što radeći za NATO, što radeći za UN. I video sam tom prilikom da je tu bilo dosta informacija koje nedostaju, dosta skrivenih informacija. Video sam da je istina bila skrivana, da je drugačija od onoga što su tvrdili zvanični mediji. I onda, kad sam završio svoju karijeru, rešio sam da odem u Portugal i napišem knjigu, kako bih obavestio publiku o tome šta se zaista događalo i kako bi istina bila otkrivena", rekao je Kunja.

Kunja, koji je kao oficir UNMIK-a boravio u južnoj srpskoj pokrajini od 2005. do 2008. godine, naveo je da ga je najviše iznenadilo to što se krivica prenosi uvek na jednu stranu, dok se druga strana izuzima od nje.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa