27. februar 2023 09:05

U zapadnoj Srbiji sneg napravio ogromne probleme - Prijepolje i Bajina Bašta bez struje čitave noći

Izvor: TANJUG

podeli vest

U zapadnoj Srbiji sneg napravio ogromne probleme - Prijepolje i Bajina Bašta bez struje čitave noći

Foto: TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ

PRIJEPOLJE, BAJINA BAŠTA - Na čitavoj teritoriji zapadne Srbije sneg je noćas napravio ogromne probleme, kako na putevima, tako i na elektro mreži.

Na teritoriji opštine Prijepolje nema struje usled kvara na glavnom dalekovodu, rekao je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

 

"Na celoj teritoriji opštine Prijepolje nema električne energije. Ekipe su na terenu i uklanjaju se kvarovi, kojih je zaista dosta. Putevi prvog prioriteta su očišćeni, zahvaljujući brzoj intervenciji svih koji su odmah po davanju naloga izašli na teren", kazao je Popadić.

 

Sneg zavejao sela oko Nove Varoši

Sneg koji je od juče popodne padao u novovaroškom kraju, izazvao je brojne probleme u snabdevanju električnom energijom u selima na nižoj nadmorskoj visini.

"U selima Bistrica, Radijevići, Rutoši, u delu Draglice i Negbine, struje nema od noćas. Tu je padao mokar sneg i opteretio niskonaponsku mrežu, dok je u selima na višoj nadmorskoj visini padao suv sneg i tu nije bilo problema”, kazao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Prema njegovim rečima, snega u samom gradu ima u visini od 35 centimetara, u prigradskim naseljima oko pola metra, dok je na planinama snežni pokrivač na pojedinim mestima oko dva metra.