3. mart 2023 12:07

Obustavljen saobraćaj kod petlje Lajkovac zbog izgradnje raskrsnice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Obustavljen saobraćaj kod petlje Lajkovac zbog izgradnje raskrsnice

Foto: TANJUG/JAROSLAV PAP, ilustracija

BEOGRAD - Prema informacijama AMSS, do 1. maja biće potpuno obustavljen saboraćaj zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica između državnog puta I B reda broj 27 i državnog puta I A reda broj 2 kod petlje Lajkovac.

Petlja Lajkovac kao i naplatna stanica biće zatvorene za saobraćaj, a alternativni putni pravac iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu jevpetlja Ljig, a iz smera Beograda je petlja Ub.

Od petlje Ljig prema Lajkovcu i Valjevu preusmerenje saobraćaja vršiće se preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ljig i Ćelije.

Od petlje Ub prema prema Lajkovcu i Valjevu preusmerenje saobraćaja vršiće se preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ub i Slovac.

Kako je navedeno u saopštenju, do 15. marta od 10 do 15 časova, izvodiće se radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu na delu auto -puta E-75 , na deonici petlja Paraćin - petlja Ražanj u smeru ka Nišu.

Saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom dok će preticajna traka biti zatvarana za saobraćaj najviše u dužini od oko 600 metara.

Do 6. marta biće izmenjen režim saobraćaja na delu auto-puta E-75 između petlje Ražanj i petlje Pojate, u smeru ka Beogradu zbog izvođenja završnih radova.

U nastavku neposredno pre isključenja na odmorište Pojate iz smera Niša, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Leva kolovozna traka (smer Niš – Beograd) otvara se za saobraćaj nakon što se završe radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije.