21. april 2023 15:14

Jelena Abramović: Ne znam kako je otac odveo dete u Švajcarsku bez moje saglasnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jelena Abramović: Ne znam kako je otac odveo dete u Švajcarsku bez moje saglasnosti

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Majka trogodišnjeg dečaka kog je otac bez njene saglasnosti odveo u Švajcarsku Jelena Abramović rekla je da joj i dalje nije poznato na koji način je otac uspeo da sa detetom bez njene saglasnosti pređe granicu, kao i da se nada da će nadležni uskoro to utvrditi.

Ona je apelovala da svi građani i institucije pomognu i urade sve što je u njihovoj moći kako bi joj se vratilo dete i poručila da će na tome biti "zahvalni jedna majka i jedan dečak".

"Odmah sam se obratila policiji i molim svakoga, ko god može da se uključi da pomogne. Što se mene tiče, sigurno će jedna mama i jedan dečak biti zahvalni zbog toga. Učiniću sve što je u mojoj moći, a zato molim i sve nadležne organe koji mogu da učine sve što je u njihovoj moći da pomognu", rekla je Abramović za K1.

Ona je naglasila da dečak tek u julu puni tri godine i da je, kako je rekla, još uvek beba.

Prepričavajući kako se desilo da otac odvede dete bez njenog znanja, ona je rekla da ga je tog dana, po dogovoru, odvela kod oca u posetu i da je ostala ispred zgrade da sačeka.

"Po dogovoru, ja sam dovela dete da se vidi sa ocem u tri sata popodne. I bila sam tu ispred zgrade preokoputa kako bih se osigurala na neki način. U četiri sam prosto osetila da nešto nije u redu, kontaktirala supruga - bio je nedostupan", rekla je Abramović.

Nakon toga je odmah pozvala policiju i, kako je rekla, prve informacije o tome da joj je dete u Švajcarskoj dobila je posle 30 sati.

Majka kaže da od nadležnih još nema nikakve informacije o tome kako je otac odveo dete bez potrebnih dokumenata, ali dodaje da je zahvalna državi, ministarstvima unutrašnjih i spoljnih poslova, kao i ministarstvu pravde.

"Zahvaljujem jer su se zauzeli za mene i što će uraditi sve što je u njihovoj moći da se ovaj slučaj reši. Ja se nadam da se ovakve stvari neće i da više ne bi smele nikome da se dešavaju. Ja stvarno mislim da je ovo pitanje svakog pojedinca," ističe Abramović.

Ona je rekla da je sa detetom od kada je nestalo imala kontakt tek juče, i da je najviše plaši mogućnost da zbog nekog zakona ona neće moći da vrati dete u Srbiju.

"Najviše me plaši kako je moje dete i šta on misli zašto smo razdvojeni. To je ono što me najviše muči i samo želim da bude dobro i da bude srećan i naravno da budemo zajedno", poručila je Abramović.

Na pitanje da li misli da je otac odveo dete kako bi naudio njoj ili zaista smatra da je detetu bolje u drugoj zemlji i sa njim, Abramović kaže da su sve pretpostavke koje je imala do sada bile pogrešne i da je u šoku zbog izjave oca koju je pročitala u medijima - "dete je dobro i nikad nije bilo bolje".

"Ja sam pročitala negde da je rekao da je dete dobro i da je detetu nikad bolje. Ja samo na osnovu toga mogu da kažem da neko ko je u stanju da tako nešto izjavi imajući u vidu da je to jedan dečak, beba i da nije imao priliku ni da mu objasnim zašto nećemo biti zajedno i da ću doći da ga vidim - prosto mislim da to mnogo govori", rekla je Abramović.