5. maj 2023 15:17

Bojan Borovčanin: Odnos između roditelja i dece je razdvojen i bez dijaloga

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bojan Borovčanin: Odnos između roditelja i dece je razdvojen i bez dijaloga

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Fascinantno je koliko je odnos između roditelja i dece danas tako dalek, tako razdvojen i bez dijaloga, rekao je rukovodilac Sektora opštih poslova u Kliničkom centru Srbije Bojan Borovčanin povodom višestrukog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

"Verujte mi da su deca očekivala ovako neke situacije zato što u svojim razredima, u svojim orkuženjima vide koliki je porast nasilja, koliki je porast poistovećivanja ličnosti određene dece sa određenim totalno negativnim pojavama, nus pojavama u ranijoj istoriji, a i u savremenom društvenom životu", izjavio je Borovčanin za Tanjug.

 

Kako kaže Borovčanin, informacije koje on od njegove dece o ponašanju u školama su poražavajuće.

"Deca pale ikone, deca se oblače nakaradno, deca likuju i vrednuju neke negativne društvene pojave, deca se poistovećuju sa nacističkim herojima, deca jednostavno, verovali ili ne pridržavaju se određenih okultnih radnji koje, čak i u srednjem veku ne znam da li su bile prisutne", objasnio je Borovčanin.

Borovčain je naveo da su današnja prosveta, edukacija, obrazovanje posledica nerada i neposvećenosti društva, koje prema njegovim rečima, prihvata negativne trendove.

"Bojim se da nije kraj, ali bih svakako poručio svim roditeljima, komšijama, prijateljima, sugrađanima, celom Balkanu da ipak strah ne ovlada i da znaju da nijedno zlo nije do veka i da će se ovo završiti", izjavio je Borovčanin.

 

Sagovornik Tanjuga je dodao da se nada da će tragedije biti okidač da napravimo iskorak u nova vremena u kojima ćemo, kako on kaže, ponovo se baviti borodicom i tradicionalnim i dobrim vrednostima našeg naroda.

Borovčanin je zaključio da moramo izvući pouke iz tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" , kao i da se moramo baviti decom, koja su prema njegovim rečima, naš glavni nacionalni interes i budućnost naše zemlje.