23. jun 2023 16:18

DDOR promoviše bezbednost u saobraćaju na festivalu Exit u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

DDOR promoviše bezbednost u saobraćaju na festivalu Exit u Novom Sadu

Foto: DDOR osiguranje/PROMO

NOVI SAD - Kompanija DDOR osiguranje saopštila je danas da će iskorisititi predstojeći muzički festival Exit u Novom Sadu da edukuje posetioce o važnosti bezbednosti u saobraćaju.

Kako je navedeno, pod sloganom "Uspori! Ne gori", posetioci će imati priliku da se oprobaju u brojnim sadržajima koji će ih čekati u zoni DDOR-a na festivalu od 6. do 9. jula.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši, rekao je da je zadovoljan zato što je DDOR zvanično osiguranje jednog od najprestižnijih evropskih festivala i istakao da ova saradnja pruža izvanrednu priliku posetiocima da uživaju u vrhunskoj zabavi, sjajnoj muzici i festivalskoj energiji, kao i da se edukuju o važnosti bezbednosti u saobraćaju.

"Briga o bezbednosti je deo naše misije i ponosni smo što sarađujemo sa EXIT festivalom kako bismo zajednički stvorili atmosferu u kojoj svako može da se opusti, uživa u muzici, znajući da je bezbednost na prvom mestu. Neka ova saradnja bude primer kako odgovorna poslovna praksa može da doprinese stvaranju pozitivnih promena i ostavi trajan utisak na zajednicu", istakao je Maši.

Uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja, svi zainteresovani će imati priliku da u kontrolisanim uslovima "dožive" sudar pri malim brzinama i shvate značaj vezivanja sigurnosnog pojasa, navodi se u saopštenju.

Uz ostale zabavno-edukativne sadržaje, prisutni će u svakom trenutku moći da urade alko test i u odnosu na rezultat dobiju nagrade i važne poruke.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da gubitak života u saobraćaju nije prihvatljiv i da je vožnja pod dejstvom alkohola jedan od vodećih uticajnih faktora na nastanak saobraćajnih nezgoda.

"U slučaju konzumiranja alkohola ili psihoaktivnih supstanci ne treba sedati za volan, za to nema opravdanja. Isto tako, ne treba se prevoziti sa nekim ko je konzumirao alkohol ili psihoaktivne supstance. Taksi, gradski prevoz, poziv prijateljima ili roditeljima koji će doći po vas su neuporedivo bezbednije opcije", rekao je Stamatović.

Zajednički nastup DDOR-a i Agencije za bezbednost saobraćaja realizovaće se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom saobraćajne policije, Gradom Novim Sadom, Kancelarijom za mlade i Kancelarijom za borbu protiv droga, ističe se u saopštenju.