1. avgust 2023 14:03

Ministar Milićević otvorio "Šahovski kamp za mlade iz dijaspore i regiona" u Osečini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Milićević otvorio "Šahovski kamp za mlade iz dijaspore i regiona" u Osečini

Foto: TANJUG/KABINET MINISTRA ZA DIJASPORU/ RADE BEGOVIĆ

OSEČINA - Ministar bez portfelja Đorđe Milićević zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom otvorio je danas u Osečini "Šahovski kamp za mlade iz dijaspore i regiona" na kom učestvuje više od 100 mališana iz deset država.

"Šah je igra koja ne poznaje granice. Iako svako od nas dolazi iz različitih delova sveta, ova edukativna i uzbudljiva igra nas sjedinjuje, stvarajući mostove među nacijama i kulturama", rekao je Milićević otvarajući kamp.

Dodao je da je kamp prilika za razmenu iskustava i znanja među mladima, koji donose svoj talenat i energiju kako unapredili veštine u ovoj predivnoj igri.

"Kroz šah, učimo važne životne lekcije. Učimo kako da se suočimo sa izazovima, kako da planiramo i donosimo mudre odluke, kako da prepoznamo svoje greške i učimo na njima. Šah nas uči timskom duhu, poštovanju protivnika i fer-pleju, što su vrednosti koje su od suštinskog značaja kako na šahovskoj tabli, tako i u svakodnevnom životu", istakao je Milićević.

Šahovski kamp u Osečini okupio je 100 učesnika iz srpske dijaspore u Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Švedskoj, Nemačkoj, Francuskoj, kao i mlade Srbe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Makedonije, saopštio je kabinet ministra.