6. oktobar 2023 13:07

Niška Banja: Škola uputila saučešće porodici dečaka koji je u četvrtak nastradao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Niška Banja: Škola uputila saučešće porodici dečaka koji je u četvrtak nastradao

Foto: Shutterstock.com/nishida-photo, ilustracija

NIŠKA BANJA - Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" iz Niške Banje uputili su saučešće porodici i prijateljima dečaka koji je učenik te škole, a koji je u četvrtak nesrećno nastradao.

Kako se navodi u saopštenju OŠ "Ivan Goran Kovačić" škola, stručne službe i nastavnici pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kao bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje.

"Psiholog i pedagog su na raspolaganju učenicima i pozivaju sve roditelje da prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna podrška", navodi se.

Škola je, dodaju, u četvrtak hitno održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve mere koje su u ovim okolnostima predviđene Protokolom o postupanju ustanove u kriznim situacijama.

Kako navode, danas će u toj školi prvi čas u obe smene biti posvećen razgovoru sa učenicima, nastavnici će pratiti ponašanje učenika i organizovati aktivnosti shodno njihovim potrebama.

Školi u postupanju podršku pružaju prosvetni savetnici školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš.

Policija je u četvrtak u Niškoj Banji pronašla telo maloletne osobe, a druga takođe maloletna osoba je prevezena u UKC Niš.

Kako Tanjug saznaje, telo dečaka pronađeno je u potkrovlju kuće dok je drugi, povređeni dečak izašao na ulicu i potom se srušio na zemlju, te su komšije pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Na licu mesta pronađen je i nož, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju dela.

Do tragedije je, kako Tanjug saznaje, dovela svađa između dva dečaka.