28. decembar 2022 11:09

KPZ Beograd poklonio 100 novogodišnjih paketića za decu koja se leče u Institutu za majku i dete

Izvor: TANJUG

podeli vest

KPZ Beograd poklonio 100 novogodišnjih paketića za decu koja se leče u Institutu za majku i dete

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Rukovodstvo KPZ u Beogradu poklonilo je deci koja se leče na Institutu za majku i dete „Vukan Čupić“ 100 novogodišnjih paketića koje su zajednički obezbedili zaposleni i osuđenici u tom zavodu.

„Želja nam je bila da ohrabrimo decu koja se nalaze na lečenju i učinimo nešto lepo za njih“, istakao je upravnik zavoda Vladimir Bukvić.

On je naveo da se sva deca raduju novogodišnjim praznicima, a da društvo treba da se okrene najmlađima i svima koji iz nekog razloga neće biti sa svojim porodicama.

„Humanost i empatija nas čini boljim ljudima i vreme praznika nije vreme samo za slavlje, već i trenutak da se setimo onih kojima možemo da pomognemo da imaju osmeh na licu“, rekao je Bukvić.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, on je podsetio da je slična akcija organizovana za prošlu Novu godinu, kada je deci smeštenoj u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici poklonjeno 100 paketića.

Nedavno su povodom Dana ljudskih prava, osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru, koji su prošli obuku u pekarstvu, pripremili, u saradnji sa Crvenim krstom, humanitarni obrok za đake Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru i Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.

U OZ Zaječar je tokom ove godine 21 osuđeno lice steklo sertifikate za pekare u kojima nije navedeno da su stečeni tokom izdržavanja kazne kako bi se izbegla eventualna stigmatizacija po njihovom povratku u zajednicu, navedeno je u saopštenju.