30. novembar 2023 11:23

U šabačku bolnicu dopremljena magnetna rezonanca

Izvor: TANJUG

podeli vest

U šabačku bolnicu dopremljena magnetna rezonanca

Foto: Tanjug/video

ŠABAC - U Opštu bolnicu „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu, isporučena je magnetna rezonanca od 1.5T, proizvođača General Electric Signa Explorer.

Magnetna rezonanca biće postavljena u prizemlju internističkog bloka Opšte bolnice u Šapcu, gde su u toku radovi na pripremi prostora.

 

Kako je za Tanjug kazao dr Slobodan Popović, direktor šabačke bolnice, ovaj savremeni uređaj biće postavljen u bloku gde se nalazi najveći deo radiološke dijagnostike.

Dr Popović je rekao da ovaj savremenije aparat zadovoljava potrebe regionalne bolnice i ispunjava sve zahteve koji će se raditi u budućnosti.

To znači sve dijagnostičke procedure koje se rade na magnetnoj rezonanci, a koje savremeni uređaj podržava.

On je podsetio da je u toku finalizacija prostora gde će se nalaziti magnetna rezonanca.

 

Narednih dana serviseri treba da obave kalibraciju uređaja, povežu instalacije, a nakon toga sledi edukacija lekara i tehničara.

Bolnica će, kako je istakao Popović, dati punu podršku edukaciji kadra, i izrazio je nadu da će šabački radiolozi i tehničari vrlo brzo početi sa radom na ovom uređaju.

Kako je prethodno najavila direktoka RFZO, prof. dr Sanja Radojević Škodrić, sa najsavremenijim magnetom za regionalnu bolnicu u Šapcu, čija je vrednost oko 1,5 miliona evra, pored mamografa i ultrazvuka koji već postoje u ovoj ustanovi, biće kompletirana dijagnostika dojke, te da će taj deo, u smislu dijagnostike, biti jedan mali klinički centar.

Kako je ranije najavljeno, ovo je jedna od 22 najnovije magnetne rezonance koje je država obezbedila za 19 opštih bolnica i kliničkih centra širom Srbije.