19. januar 2024 15:22

Niš: Strahinja Stanković prvi doplivao do časnog krsta, novac daje u humanitarne svrhe

Izvor: TANJUG

podeli vest

Niš: Strahinja Stanković prvi doplivao do časnog krsta, novac daje u humanitarne svrhe

Foto: Tanjug video

NIŠ - U niškom "Čairu" danas je održano tradicionalno plivanje bogojavljensko plivanje za Časni krst do koga je prvi doplivao Strahinja Stanković (29), koji je poručio da će novac koji je osvojio donirati u humanitarne svrhe.

Stanković je istakao da aktivno pliva već 20 godina, ali da do sada nije učestvovao u plivanju za Časni krst.

"Nisam hteo da se prijavljujem iz pogrešnih razloga, već kad osetim potrebu. Tako da, želim da novac doniram Fondaciji Jezgro za pomoć bolesnicima u Srbiji, zbog toga sam se najviše i prijavio", rekao je on.

Za Časni krst u Nišu plivalo je i mnogo žena, a najmlađa među njima je učenica umetničke škole Mina Đorđević, koja je istakla da će učestvovati u bogoljavljenskom plivanju i sledeće godine i da je ponosna na sebe zbog toga što je učestvovala.

"Nisam rekla ni drugarima. Ja sam još prošle godine htela da učestvujem, međutim, bila sam bolesna. Ta želja je ostala godinu i hvala Bogu, ostvarila se", rekla je ona.

Otac i sin, Andrej i Miloš Zaharijašević, zajedno su plivali za Časni krst i istakli su da su zadovoljni plasmanom.

Andrej Zaharijašević je naveo da je želeo da ovim potezom podrži svog sina, dok je Miloš istakao da će njih dvojica nastaviti da plivaju dokle god ne osvoje prva dva mesta.

Plivanje za Časni krst organizovala je niška gradska opština Medijana, a pobednik je dobio 50.000 dinara, zlatni lanac i privezak, dok su i ostali učesnici dobili mnogobrojne poklone.