31. januar 2024 15:46

Započeta izgradnja vrtića u Aranđelovcu, prostiraće se na 800 kvadratnih metara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Započeta izgradnja vrtića u Aranđelovcu, prostiraće se na 800 kvadratnih metara

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PROSVETE

ARANĐELOVAC - Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović položila je danas kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u Aranđelovcu koji će se prostirati na oko 800 kvadratnih metara i za čiju izgradnju je izdvojeno 86 miliona dinara.

Ministarka je istakla da će ovaj objekat obezbediti 120 novih mesta za decu.

„Obrazovanje zauzima posebno mesto u projektu „Skok u budućnost Srbija - 2027“, a to dokazujemo i danas izgradnjom novog vrtića u Aranđelovcu“, izjavila je Đukić Dejanović, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ona je dodala da se izgradnjom vrtića pruža podrška lokalnoj samoupravi, ali roditeljima i deci.

"Plan je da se izgrade 23 objekta u 22 lokalne samouprave, čime će se obezbediti dodatnih 11.000 mesta za mališane u vrtićima", istakla je ona.

Đukić Dejanović izjavila je i da je Vlada Srbije posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja, što iziskuje kvalitetnije uslove za rad i učenje kroz infrastrukturne projekte.

Đukić Dejanović je kamen temeljac položila zajedno sa predsednikom opštine Aranđelovac Bojanom Radovićem i predsednikom Skupštine opštine Aranđelovac Nikolom Obradovićem.

Radović je istakao da su kapitalna ulaganja u razne projekte od vitalnog značaja za razvoj Aranđelovca doprinela tome da ova opština napreduje, razvija se i rešava suštinski važna pitanja od interesa svih građana.

"Opština Aranđelovac izražava veliku zahvalnost Ministarstvu prosvete i celokupnoj Vladi za ogromnu pomoć i izdvojena sredstva koja su obezbeđena preko resornih ministarstava u proteklim godinama", rekao je on.

Ministarstvo dodaje da su za zaposlene organizovane obuke, kao i sticanje praktičnih iskustava kroz posete centrima klastera u cilju unapređivanja veština i znanja.

Posebna pažnja posvećena je Timu za inkluzivno obrazovanje za koji je organizovana obuka čiji je cilj podrška razvijanju inkluzivne prakse. Priređene su obuke za 60 odsto vaspitača u cilju unapređenja digitalnih kompetencija.