23. februar 2024 09:53

Solidarna kuhinja poziva građane da podrže njen rad donacijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Solidarna kuhinja poziva građane da podrže njen rad donacijama

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Donacije Solidarnoj kuhinji su u padu, što značajno utiče na njihovu finansijsku situaciju, pa ovaj samoorganizovani i kolektiv koji obezbeđuje hranu i druge vidove pomoći onima kojima je ona najpotrebnija poziva ljude da podrže njihov rad novčanom donacijom ili da se uključe u njihovu mrežu kuvanja, raznošenja i deljenja hrane.

"Zbog porasta životnih troškova, broj ljudi koji dolazi po obrok se značajno povećao, kao i cene namirnica potrebnih za njihovu pripremu. Ovim putem pozivamo ljude da budu solidarni i da se uključe u rad Solidarne kuhinje i podrže je donacijama", rekla je za Tanjug Milena Stanić iz Solidarne kuhinje.

Ukoliko želite da donirate novac za namirnice možete to učiniti uplatom na račun 160-6000001211075-56 - primalac Solidarna kuhinja.

"Osim što obezbeđujemo hranu, mi želimo da ponudimo drugačiji princip organizovanja i funkcionisanja koji neće biti zasnovan na profitu, takmičenju i hijerarhiji već na solidarnosti, uzajamnoj pomoći i direktnoj demokratiji", rekla je Stanić.

Navela je da Solidarna kuhinja obroke deli svima kojima je to najpotrebnije sredom, subotom i nedeljom od 16 časova, kod Vukovog spomenika.

"Solidarnu kuhinju čini mreža aktivista - neki od nas kuvaju, neki razvoze namirnice i obroke, neki dele obroke na samom punktu ili drugačije doprinose kolektivu - kroz radne grupe koje se bave medijima, logistikom ili radom na terenu", kaže Stanić.