27. februar 2024 13:15

Univerzitet u Kragujevcu raspisao konkurs za prijavu na program studija Sajber bezbednost

Izvor: TANJUG

podeli vest

Univerzitet u Kragujevcu raspisao konkurs za prijavu na program studija Sajber bezbednost

Foto: Tanjug video

KRAGUJEVAC - Univerzitet u Kragujevcu raspisao je konkurs za prijavu na kratki program studija "Sajber bezbednost", koji se prvi put realizuje u Srbiji.

Program predvidja stručnu praksu za 20 polaznika, a prema rečima rektora kragujevačkog Univerziteta Nenada Filipovića, u pitanju je veoma koristan program u vremenu kada su aktuelni hakerski upadi u sisteme brojnih organizacija i firmi.

"Ovaj kratki program traje jedan semestar, prijave su već počele i trajaće do 15. marta, nakon čega odmah počinju predavanja. Polaznici koji uspešno završe ovaj program dobiće odgovarajući sertifikat, ali najbitnije, dobiće znanja na osnovu kojih dalje mogu da napreduju u svojoj karijeri. Polaznici mogu biti i svršeni srednjoškolci, ali i oni sa završenim fakultetima i koji su već zaposleni u industriji", rekao je Filipović.

Dodao je da poslodavci, takođe, mogu da pošalju svoje zaposlene na ovaj program i omoguće im da steknu znanja iz "Sajber bezbednosti".

Kako je istaknuto, za prijavu na kratki program "Sajber bezbednost" neophodno je da kandidati poseduju osnovne veštine rada na računaru, poznaju osnovne koncepte programiranja.

Program po vrsti, nivou i obimu znanja za koje se polaznici obučavaju odgovara visokom obrazovanju.

Rangiranje se sprovodi nakon procesa selekcije koji se realizuje na Univerzitetu u Kragujevcu.